delicious vegan broccoli soup / очень вкусный веганский суп из броколи

14 Просмотры
Издатель
Broccoli soup ????
One of my favourite soups.
Easy and delicious
????‍????Few ingredients can be substitute or removed without affecting the taste. If you don’t have kombu, don’t worry just simple don’t use it. Tamari is gluten free version of soy sauce. So you can use soy sauce instead. And soy cream can be replaced with regular or any other non-dairy alternatives.
????????????Let me know what you think if you going to recreate it .
#seludjakova_soup
INGRIDIENTS ????
✔️broccoli head ( approx 500 gr )
✔️1 onion (diced)
✔️1 garlic clove (diced)
✔️1 tsp olive oils
✔️bowl of spinach
✔️Soya cream 250 gr
✔️700 ml vegetable stock
✔️10 gr kombu
✔️1 tbsp tamari
To garnish:????‍????????‍????????‍????
✔️croutons
✔️chives
✔️blanched almond
✔️spinach
✔️drizzle of olive oil
✔️black pepper
METHOD▶️
1️⃣Place olive oil ,onion and garlic in a large pan and gently sauté on low heat.
2️⃣Once onions released its aroma add broccoli with a little bit of water. Cover with lid and bring it to simmer.
3️⃣Add say cream , kombu ,tamari and bring it to simmer.
4️⃣Add vegetable stock. Bring to simmer.
Once simmering add spinach and simmer for 3-5 min.
5️⃣Take combo out or you can leave it in if you want.
6️⃣Blend everything together.
7️⃣Season to taste.
8️⃣Serve with spinach , blanched almond, GF croutons, chives , black pepper and drizzle of olive oil.
Enjoy ❤️❤️❤️



????????????????????????Rus????????????????????????
????Очень вкусный супчик из броколи.????
????‍????Некоторые ингредиенты можете заменить и это не повлияет на конечный вкус. Если у вас нету водорослей комбу , то не используйте их. Соус тамари - это безглютеновая версия соевого соуса. Так что спокойно используйте его. И соевые сливки можете заменить на обыкновенные если вы употребляете молочные продукты или на любые другие веганские.

ИНГРИДИЕНТЫ????
✔️БРОКОЛИ 500 грамм
✔️1 луковица
✔️1 зубчик чеснока
✔️1 ч.л. оливкового масла
✔️Плошка шпината 100 грамм
✔️10 грамм водрослей комму
✔️1 ст.л. тамари
✔️соевые сливки 250 грамм
✔️700 мл овощного бульона

МЕТОД▶️
1️⃣На маленьком огне подогрейте оливковое масло чеснок и лук.
2️⃣Как почувствуете аромат лука добавляйте броколи. Добавьте воды (совсем чуток ) накройте кастрюлю крышкой и на маленьком огне доведите до кипения .
3️⃣Добавьте сливки, комбу , соус тамари и доведите до кипения.
4️⃣Добавьте бульон. Доведите до кипения и добавьте шпинат.
Кипятите на маленьком огне буквально несколько минут.
5️⃣Выньте комбу , или если хотите можете оставить в супе.
6️⃣Используя блендер все превратите в пюре.
7️⃣Побавьте соль по вкусу.
8️⃣Подавайте с листиками шпината, сухариками, бланшированный миндалем, зеленым лучком , перцем и оливковым маслом.

Приятного аппетита ❤️❤️❤️
Категория
Супы
Комментариев нет.