Шаверма (Шаурма, Шаварма, Shawarma)

39 Просмотры
Издатель
Ингредиенты: армянский лаваш, куриная грудка, капуста, огурец, помидор, морковь, красный лук, зелень, 100 г сметаны, 100 г майонеза, 100 г кефира, 1 ч.л. сушёного чеснока, ½ ч.л. горчицы, по желанию острый томатный соус.

Тонко нарежьте овощи. Для соуса смешайте майонез, сметану и кефир, добавьте чеснок и горчицу. Куриную грудку мелко порежьте и обжарьте, добавив немного соли и перца.

Смажьте лаваш соусом, выложите с короткого края начинку, полейте соусом и при желании добавьте острый томатный соус. Загните длинные края лаваша и сверните рулет. Обжарьте с двух сторон готовую шаверму на сухой сковороде.

Ingredients: Armenian pita bread, chicken breast, cabbage, cucumber, tomato, carrot, red onion, herbs, 100 g sour cream, 100 g mayonnaise, 100 g kefir, 1 tsp. dried garlic, ½ tsp mustard, optional hot tomato sauce.

Thinly chop the vegetables. For the sauce, mix mayonnaise, sour cream and kefir, add garlic and mustard. Chop the chicken breast finely and fry, adding a little salt and pepper.

Brush the pita bread with the sauce, put the filling on the short edge, pour the sauce and add hot tomato sauce if desired. Fold the long edges of the pita bread and roll. Fry the finished shawarma on a dry frying pan on both sides.

#шаурма #шаверма #шаварма #рецепт #шавуха #шава #shawarma #recipe
Категория
Шаверма
Комментариев нет.