Египетская выпечка, знаменитый пирог с заварным кремом Фатир, нереально вкусно пальчики оближешь в прямом смысле этого слова, рекомендую всем хотя бы раз приготовить такой пирог и этот рецепт обязательно сохранить в своём блокноте рецептов. Девочки, это действительно бомба и рецепт бомбический. Очень давно приметила этот пирог, но никак не получалось его приготовить, сейчас самое время, приготовила и удивилась, хотя меня трудно чем – то удивить в кулинарии, даже те кто на диете хотели попробовать его. Готовится не трудно, шикарное дрожжевое тесто, да да шикарное, работать с ним одно удовольствие, разделить на две части, каждый раскатать в тонкий пласт толщиной 2 - 3 мм, чем тоньше, тем лучше, смазать размягчённым сливочным маслом, завернуть в рулет, а затем в улитку, помещаем в полиэтиленовый пакет и в холодильник на 2 – 3 часа, это тесто можно даже приготовить с вечера, а утром уже в духовку. Пока тесто в холодильнике приготовим заварной крем, советую приготовить его на желтках и строго по рецепту, чтобы он держал форму. Затем достаём тесто из холодильника раскатаем диаметром кондитерской формы, у меня 26 см, поместить в форму, чуть выходим на бортики сверху заварной крем и покрываем вторым слоем теста (слоёное дрожжевое тесто), смазать яичным желтком и в духовку при температуре 180 градусов верх низ без конвекции на 35 – 40 минут, ориентируйтесь по особенностям своей духовки до готовности. Ммм… Приятного аппетита.
Тесто: Йогурт нейтральный можно кефир – 180 мл
Молоко – 80 мл
Яйца – 2 шт
Сахар – 2 ст л
Мука – 450 г
Дрожжи – 0,5 ч л
Соль – 0,5 ч л
Сливочное масло для смазки – 180 г
Крем заварной: 2 желтка
Сахар – 200 г
Крахмал кукурузный – 3 ст л
Молоко – 400 мл
ванилин
#домашняякулинария#выпечка
Подписывайтесь на мой канал, ставьте пальчики вверх и пишите свое мнение комментарии
https://www.youtube.com/channel/UCY9Z6-_8H_hg2Eft1_WTnxg?view_as=subscriber
https://www.facebook.com/ Домашняя Кулинария
https://ok.ru/ Домашняя Кулинария
https://www.instagram.com/domashnyaya_kulinariya88
Egyptian pastries, the famous Fatir custard pie, you will lick your fingers unrealistically delicious in the literal sense of the word, I recommend everyone to cook such a pie at least once, and this recipe must be saved in your recipe notebook. Girls, this is really a bomb and a bombshell recipe. I noticed this pie a long time ago, but I could not make it, now is the time, I cooked it and was surprised, although it is difficult to surprise me with something in cooking, even those on a diet wanted to try it. It is not difficult to prepare, chic yeast dough, yes, chic, it is a pleasure to work with it, divide it into two parts, roll each into a thin layer 2 - 3 mm thick, the thinner the better, grease with softened butter, wrap in a roll, and then into a snail, put in a plastic bag and in the refrigerator for 2 - 3 hours, this dough can even be prepared in the evening, and in the morning already in the oven. While the dough is in the refrigerator, prepare the custard, I advise you to cook it on the yolks and strictly according to the recipe so that it keeps its shape. Then we take out the dough from the refrigerator, roll it out with a diameter of a confectionery mold, I have 26 cm, put it in a mold, just go out on the sides on top of the custard and cover it with a second layer of dough (puff yeast dough), grease with egg yolk and in the oven at 180 degrees top and bottom without convection for 35 - 40 minutes, be guided by the characteristics of your oven until cooked. Mmm ... Bon appetit.
Dough: Neutral yogurt can be kefir - 180 ml
Milk - 80 ml
Eggs - 2 pieces
Sugar - 2 tbsp
Flour - 450 g
Yeast - 0.5 tsp
Salt - 0.5 tsp
Butter for lubrication - 180 g
Custard cream: 2 yolks
Sugar - 200 g
Corn starch - 3 tbsp
Milk - 400 ml
vanillin
#homecooking #baking
Subscribe to my channel, put your fingers up and write your opinion, comments
https://www.youtube.com/channel/UCY9Z6-_8H_hg2Eft1_WTnxg?view_as=subscriber
https://www.facebook.com/ Home Cooking
https://ok.ru/ Home Cooking
https://www.instagram.com/domashnyaya_kulinariya88
НЕ ПРЕДСТАВЛЯЕТЕ КАК ЭТО ВКУСНО СУПЕР ВЫПЕЧКА С НАЧИНКОЙ
https://www.youtube.com/watch?v=72f1x_6E_kc
Из ничего за 20 минут ШИКАРНЫЙ пирог к чаю съели мгновенно и 5 минут не прошло
https://www.youtube.com/watch?v=P9g7d3V7HeY&t=123s
Я Подсела на Этот РЕЦЕПТ Открытые ПИРОЖКИ с Любой Начинкой | Tasty Pies
https://www.youtube.com/watch?v=dgxqYKMtYmk&t=10s
Рецепты Из ничего за считанные минуты шикарная выпечка к чаю съедается мгновенно не остается следа
https://www.youtube.com/watch?v=yNDDew-JrHY&t=6s
ИЗ НИЧЕГО ЗА 20 МИНУТ ШИКАРНЫЕ ЛЕПЕШКИ К ЧАЮ УЖЕ В ДУХОВКЕ ХВАТИТ НА МИНУТЫ
https://www.youtube.com/watch?v=vn9WY4L3fVY&t=96s
Тесто: Йогурт нейтральный можно кефир – 180 мл
Молоко – 80 мл
Яйца – 2 шт
Сахар – 2 ст л
Мука – 450 г
Дрожжи – 0,5 ч л
Соль – 0,5 ч л
Сливочное масло для смазки – 180 г
Крем заварной: 2 желтка
Сахар – 200 г
Крахмал кукурузный – 3 ст л
Молоко – 400 мл
ванилин
#домашняякулинария#выпечка
Подписывайтесь на мой канал, ставьте пальчики вверх и пишите свое мнение комментарии
https://www.youtube.com/channel/UCY9Z6-_8H_hg2Eft1_WTnxg?view_as=subscriber
https://www.facebook.com/ Домашняя Кулинария
https://ok.ru/ Домашняя Кулинария
https://www.instagram.com/domashnyaya_kulinariya88
Egyptian pastries, the famous Fatir custard pie, you will lick your fingers unrealistically delicious in the literal sense of the word, I recommend everyone to cook such a pie at least once, and this recipe must be saved in your recipe notebook. Girls, this is really a bomb and a bombshell recipe. I noticed this pie a long time ago, but I could not make it, now is the time, I cooked it and was surprised, although it is difficult to surprise me with something in cooking, even those on a diet wanted to try it. It is not difficult to prepare, chic yeast dough, yes, chic, it is a pleasure to work with it, divide it into two parts, roll each into a thin layer 2 - 3 mm thick, the thinner the better, grease with softened butter, wrap in a roll, and then into a snail, put in a plastic bag and in the refrigerator for 2 - 3 hours, this dough can even be prepared in the evening, and in the morning already in the oven. While the dough is in the refrigerator, prepare the custard, I advise you to cook it on the yolks and strictly according to the recipe so that it keeps its shape. Then we take out the dough from the refrigerator, roll it out with a diameter of a confectionery mold, I have 26 cm, put it in a mold, just go out on the sides on top of the custard and cover it with a second layer of dough (puff yeast dough), grease with egg yolk and in the oven at 180 degrees top and bottom without convection for 35 - 40 minutes, be guided by the characteristics of your oven until cooked. Mmm ... Bon appetit.
Dough: Neutral yogurt can be kefir - 180 ml
Milk - 80 ml
Eggs - 2 pieces
Sugar - 2 tbsp
Flour - 450 g
Yeast - 0.5 tsp
Salt - 0.5 tsp
Butter for lubrication - 180 g
Custard cream: 2 yolks
Sugar - 200 g
Corn starch - 3 tbsp
Milk - 400 ml
vanillin
#homecooking #baking
Subscribe to my channel, put your fingers up and write your opinion, comments
https://www.youtube.com/channel/UCY9Z6-_8H_hg2Eft1_WTnxg?view_as=subscriber
https://www.facebook.com/ Home Cooking
https://ok.ru/ Home Cooking
https://www.instagram.com/domashnyaya_kulinariya88
НЕ ПРЕДСТАВЛЯЕТЕ КАК ЭТО ВКУСНО СУПЕР ВЫПЕЧКА С НАЧИНКОЙ
https://www.youtube.com/watch?v=72f1x_6E_kc
Из ничего за 20 минут ШИКАРНЫЙ пирог к чаю съели мгновенно и 5 минут не прошло
https://www.youtube.com/watch?v=P9g7d3V7HeY&t=123s
Я Подсела на Этот РЕЦЕПТ Открытые ПИРОЖКИ с Любой Начинкой | Tasty Pies
https://www.youtube.com/watch?v=dgxqYKMtYmk&t=10s
Рецепты Из ничего за считанные минуты шикарная выпечка к чаю съедается мгновенно не остается следа
https://www.youtube.com/watch?v=yNDDew-JrHY&t=6s
ИЗ НИЧЕГО ЗА 20 МИНУТ ШИКАРНЫЕ ЛЕПЕШКИ К ЧАЮ УЖЕ В ДУХОВКЕ ХВАТИТ НА МИНУТЫ
https://www.youtube.com/watch?v=vn9WY4L3fVY&t=96s
- Категория
- Выпечка
Комментариев нет.