Плодов десерт -лек, въздушен като облак, който се топи в устата / Воздушный фруктовый десерт

23 Просмотры
Издатель
????▶️Абонирайте се и за канала ми “Вкусно у Вали” тук:
https://www.youtube.com/channel/UCOpUFUy_IOwx9_rg18H7_0g
????▶️А тук е каналът “Вкусно у Вали на русском” : https://www.youtube.com/c/ВкусноуВалинарусском

❣️???? натиснете и звънчето, за да не пропускате нови рецепти

➡️Група във Фейсбук:
https://m.facebook.com/groups/221976841707383
➡️Инстаграм: https://instagram.com/vkusno.u.vali?igshid=1m2e7sywgk6n2
➡️В контакте:
https://vk.com/id457056998

▶️Мой канал Вкусно у Вали, на болгарском , с описанием и на русском : https://www.youtube.com/channel/UCOpUFUy_IOwx9_rg18H7_0g
▶️Мой канал вкусно у Вали на русском языке: https://www.youtube.com/c/ВкусноуВалинарусском

✅Необходими продукти
400 г свежи или замразени плодове
160-200 г захар
30 г желатин
150 мл вода, за накисване на желатина
Щипка лимонена киселина или 1 суп л лимонов сок
Разбиваме плодовете, захарта и лимонена киселина, за да получим пюре. Към пюрето добавяме набъбналият желатин и отново смесваме. Загряваме до 60-70 градуса- до пълното стопяване на захарта и желатина . Прехвърляме в голяма купа и разбиваме 10-15 Мин ( зависи от мощността на миксера) до пухкава смес. Прехвърляме в подходяща форма и оставяме в хладилника за 7-8 часа.
✅ Необходимые продукты
400 г свежих или замороженных фруктов или ягод ( любых, на ваш вкус , у меня сегодня персики и вишня)
160-200 г сахара( кто как любит)
30 г желатина
150 мл воды для замачивания желатина
Щепотка лимонной кислоты или 1 столовая ложка лимонного сока
Взбейте фрукты, сахар и лимонную кислоту, чтобы получилось пюре. Добавьте в пюре набухший желатин и снова перемешайте. Нагреть до 60-70 градусов - до полного расплавления сахара и желатина. Переложите в большую миску и взбивайте 10-15 минут (в зависимости от мощности миксера) до образования пышной массы. Переложить в подходящую форму и оставить в холодильнике на 7-8 часов.

✅Necessary products
400 g of fresh or frozen fruits or berries (any, according to your taste, I have peaches and cherries today)
160-200 g sugar (whoever likes it)
30 g gelatin
150 ml water for soaking gelatin
A pinch of citric acid or 1 tablespoon of lemon juice
Whisk in fruit, sugar and citric acid to make a puree. Add the swollen gelatin to the puree and stir again. Heat to 60-70 degrees - until sugar and gelatin are completely melted. Transfer to a large bowl and beat for 10-15 minutes (depending on mixer power) until fluffy. Transfer to a suitable shape and refrigerate for 7-8 hours.
Категория
Десерты
Комментариев нет.