Oven Baked Zucchini Meatballs

23 Просмотры
Издатель
In this video, I will show you how to make tender and juicy zucchini meatballs with tomato sauce. The zucchini meatballs can be eaten with mashed potatoes or spaghetti, so good!

Ingredients:

For the meatballs:
500g chicken minced meat (or turkey or both)
1 medium zucchini
1 shallot (~90g)
1 egg
4 pinches of salt
3 pinches of ground black pepper
3 tbsp rice flour

For the sauce:
140g tomato paste
1 tbsp olive oil
350ml hot water
1 shallot (~90g)
2 cloves of garlic
10 fresh sage leaves
10 fresh oregano leaves
1 tsp of salt
2 pinches of ground black pepper
Parmesan of another your favourite cheese
Lime zest to taste

Directions:
1. In a large bowl, grate the zucchini and onion. Add minced chicken meat, 1 egg, salt and ground black pepper. Mix well with your hand, the texture of the minced meat will be much better. Set aside.
2. Sauté the onions in a skillet over low heat for 2 minutes, add 1/2 tbsp olive oil beforehand. Then add the chopped garlic and fry for another 2 minutes. Cut the fresh sage into strips and fry for 2 minutes. Then add oregano. ( I added another 1/2 tablespoon of olive oil as the onions and garlic started to burn). Combine tomato paste and hot water in a separate bowl, stir well with a fork. Pour into a skillet. Season with salt and ground black pepper. Once the sauce has boiled, remove from the heat.
3. Add rice flour to the minced meat and mix well. Shape the balls of minced meat with your hands, first lubricate your hands with oil or water, so that the meat does not stick to your hands. Also grease a baking dish with a small amount of butter or olive oil. Pour the sauce over the meatballs and bake in the oven for 35 minutes 180℃ (i used a baking dish 31x21x6cm).
4. Sprinkle with Parmesan and other cheese on top. I recommend you sprinkle with fresh lime or lemon zest.

Enjoy!
____________
В этом видео я покажу вам, как приготовить нежные и сочные котлеты из кабачков с куриным фаршем в томатном соусе. Фрикадельки из кабачков можно есть с картофельным пюре или спагетти, так хорошо!

Ингредиенты:

Для фрикаделек:
500 г куриного фарша (или индейки, или того и другого)
1 средний цуккини
1 лук-шалот (~ 90 г)
1 яйцо
4 щепотки соли
3 щепотки молотого черного перца
3 столовые ложки рисовой муки

Для соуса:
140 г томатной пасты
1 столовая ложка оливкового масла
350 мл горячей воды
1 лук-шалот (~ 90 г)
2 зубчика чеснока
10 свежих листьев шалфея
10 свежих листьев орегано
1 чайная ложка соли
2 щепотки молотого черного перца
Пармезан из другого любимого сыра
Цедра лайма по вкусу

Инструкция по приготовлению:
1. В большую чашу натрите на терке цуккини и лук. Добавьте фарш, яйцо, соль и перец. Хорошо перемешайте рукой фарш, так текстура фарша будет намного лучше. Отложите в сторону.
2. В сковородке на слабом огне поджарьте лук 2 минуты, предварительно разогрев сковородку с оливковым маслом. Далее добавьте нарезанный чеснок и поджарьте еще 2 минуты. Шалфей нарезать соломкой и тоже обжарить 2 минуты (я добавила еще 1/2 столовую ложку оливкового масла, так как лук и чеснок начали подгорать). Следом добавить орегано. Смешайте томатную пасту и горячую воду в отдельной чашке и хорошо размешайте вилкой. Вылейте на сковородку. Посолите и поперчите соус. Как только соус закипит, уберите с огня.
3. К фаршу добавьте рисовую муку и хорошо перемешайте. Сформируйте шарики из фарша руками, предварительно смажьте руки маслом или водой, чтобы мясо не прилипало к рукам. Форму для запекания тоже смажьте маленьким количеством сливочного или оливкового масла. Залейте котлеты соусом и запекайте в духовке 35 минут 180℃ (я использовала форму для запекания 31х21х6см).
4. Сверху можно поссыпать пармезаном и другим сыром. Я рекомендую посыпать свежей цедрой лайма или лимона.

Приятного аппетита!
Категория
Паста
Комментариев нет.